Nieuwsflits

Vis van deze maand is: Haring

Hoofdpagina Vissoorten Kokkel

PostHeaderIcon Kokkel

Vissoort
Kokkel

Beschrijving
Nederland is één van de grootste kokkelproducenten van Europa. De meeste kokkels worden naar Italië en Spanje geëxporteerd. Kokkels worden vaak al aan boord van het schip gekookt, waarna ze aan land diepgevroren worden

Verkrijgbaarheid
De beste tijd voor verse kokkels is van augustus tot december. Als conserven zijn kokkels het hele jaar door verkrijgbaar.

Bereidingswijze
Kokkels zijn diepvries of als conserven te koop. Makkelijk te verwerken in visschotels, bijvoorbeeld paella.

Smaak
Het vlees van de kokkel is mager en zeer smaakvol.


Latijnse naam
Cerastoderma edule

Uiterlijk
De kleur van de kokkel is vaaltwit, de dubbele schelp is hartvormig en heeft ongeveer 25 afgeronde ribbels. Maximaal 5 cm.

Voorkomen/Vangst
Atlantische Oceaan, Noordzee, Middellandse Zee.

Voedingswaarden per 100 gram onbereid product
0,9 g vet en 13 g proteïne

Leuke wetenswaardigheden
Geen info.

Informatie
Kokkels worden zowel met kotters als handmatig gevist. Het visseizoen met kotters loopt van eind augustus tot november. Handmatig geviste kokkels zijn een groot deel van het jaar redelijk verkrijgbaar.