Nieuwsflits

Vis van deze maand is: Haring

Hoofdpagina Vissoorten Zeebaars

PostHeaderIcon Zeebaars

Vissoort
Zeebaars

Beschrijving
Zeebaars wordt steeds meer te koop aangeboden. Vooral in de horeca komt de vis vaak op de menukaart voor. Dankzij kwekerijen in o.a. Schotland en Griekenland is zeebaars het hele jaar te koop. Zeebaars is een sluike, pientere vis. Als de zon namelijk schijnt en de dagen en de nachten helder zijn, wordt er aanzienlijk minder zeebaars gevangen. De zeebaars kan dan namelijk de boten goed onderscheiden. Bij stormachtig weer zijn de vangsten groter.

Verkrijgbaarheid
Wild beste tijd van september tot en met december. Dankzij kwekerijen in o.a. Schotland en Griekenland het hele jaar te koop.

Bereidingswijze
Stoven, bakken , roosteren of braden.

Smaak
De smaak is zoetig en mild met een fijne structuur.

Latijnse naam
Dicentrarchus labrax

Uiterlijk
De rug is grijs of blauw, zilverkleurige flanken en de buik is gelig of wit. Maximale lengte is 80 cm.

Voorkomen/Vangst
Oostelijke Atlantische Oceaan, van Senegal tot Zuid-Noorwegen, Middellandse Zee en Zwarte Zee.

Voedingswaarden per 100 gram onbereid product
100 kcal, 2,5 g vet (waarvan 0,5 mg Omega-3), 19,3 g proteïne

Leuke wetenswaardigheden
Geen info.

Informatie
Zeebaars kan op vele manieren bereid worden. Vermijd liever het gebruik van krachtige aroma's. Het vel is altijd lekker, laat dat er dus aan zitten.